MúzeumDigitárKomárom-Esztergom
CTRL + Y
hu
Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum - Duna Múzeum Széchenyi iratok gyűjtemény [DM_SZI_28.17.43]
Alexandre Ghika moldvai fejedelem levele Széchenyi Istvánhoz (Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum - Duna Múzeum CC BY-NC-SA)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum - Duna Múzeum (CC BY-NC-SA)
1 / 4 Előző<- Következő->

Alexandre Ghika moldvai fejedelem levele Széchenyi Istvánhoz

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Alexandre Ghika moldvai fejedelem francia nyelvű levele Széchenyi Istvánhoz az Al-Dunán folyó munkák és az Argo gőzös karanténja ügyében. Megkapta november 12-i levelét, a családjában és hazájában nagyon kedvelt bátyjának, G.Ghika hercegnek halála miatt késett a válasszal. Örvend a Duna-szabályozás ügyében kezdett konstantinápolyi tárgyalások kedvező kimenetelének. Reméli, hogy minden nehézség elsimul és meg lesz az elégtétele, hogy a Széchenyi által náluk is kezdeményezett hasznos vállalat sikerrel jár. ˝Abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy nem egyesítheti vele erőfeszítését˝, mert ehhez a Cs.Kir. Minisztérium kezdeményezésére volna szükség a portánál. De utasítást adott a román parton folyó munkákra felügyelő megbízottjának, hogy semmi akadálya ne legyen az útjavító munkának. Ami azt a kívánságát illeti, hogy az ARGO karanténje Hydostitza legyen, bár ott egészségügyi szolgálat nincs, utasítást ad, hogy az egészségügyi személyzet odamenjen. Kétrét hajtott sárgás színű vízjeles levélpapíron jól olvasható francia nyelvű három oldalas szöveg. A negyedik oldalon érkeztetés: Semlin 1834. december 11.
A soproni Storno család Széchenyi gyűjteményéből származó dokumentum.

Anyag/ Technika

Papír / kézzel írt

Méretek

h: 27 cm, sz: 22 cm, oldalak száma 3 oldal,

Térkép
Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum - Duna Múzeum

Tárgy itt található: Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum - Duna Múzeum

A Magyar Vízügyi Múzeumot 1973-ban alapították az Országos Vízügyi Hivatal Vízügyi Dokumentációs és Továbbképző Irodájának részeként. 1989 óta – az...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Az ezen a weblapon található szöveges információk nem kereskedelmi célú felhasználás számára a Creative Cammons 3.0 licence szerint (Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! (CC BY-NC-SA 3.0) szabadon felhasználhatók. A felhasznált szöveges információk forrásaként kérjük, a webes elérhetőség mellett mindenképpen adja meg a tartalomszolgáltató múzeum, köz- vagy magángyűjtemény nevét is. A képi ábrázolásokra (fotókra) vonatkozó szerzői jogi szabályozások a nagy méretben megjelenített képek alatt találhatók (a képek nagy méretben a nézőképekre kattintva jeleníthetők meg). Amennyiben a nagy méretű képek alatt, a jogtulajdonos nevének megadásán túl nincs egyéb szabályozás, a képek nem kereskedelmi célú felhasználására is a Creative Cammons 3.0 licence érvényes. Kérjük, a múzeum, illetve a köz- vagy magángyűjtemény nevét, valamint a jogtulajdonos nevét (amennyiben az a múzeum nevétől eltérő) a publikációban minden esetben feltüntetni. A képi és szöveges tartalmak bármilyen kereskedelmi célú felhasználása kizárólag a közzétételért felelős múzeum, illetve köz- vagy magángyűjtemény engedélyével lehetséges.